user_mobilelogo

r50 start

 

Gardena R50Li

GARDENAS innovativa robotgräsklippare R50Li sköter klippningen åt dig. Den klipper gräsmattan på egen hand medan du njuter av din fritid eller gör annat. Tack vare det oregelbundna klippmönstret klipper R50Li en gräsmatta på upp till maximalt 500 m² - effektivt, tillförlitligt och utan hjulspår. Resultatet är en alltid perfekt skött gräsmatta.

 

 

 

Specifikation

Gräsyta: 500 m² +/-20% - Laddningssystem: Automatiskt - Max lutning i arbetsområdet: 25% - Klippsystem: 3 st ledade knivar - Klipphöjd: 20-50 mm - Klippbredd:17 cm - Batterityp:Li-ion - Laddtid: 90 min - Normal klipptid: 60 min - Strömförbrukning: 20W - Ljudnivå: Uppmätt 56dB(a),garanterad 58dB(A) - Vikt: 7,5kg - Mått: 58x46x25,5cm

 

Säkerhets- och skyddsfunktioner

Alarm: medelhård - Pinkod: Ja - Installationslås: Ja - Tidlås: Ja - Lyftsensor: Ja - Lutningssensor: Ja

 

Installationstillbehör

Slingkabel: 150m - Märlor: 200 st - Extraknivar: 3 st

 

 

Övrig Information

När det behövs laddar robotgräsklipparen upp sig själv vid laddstationen. Den lättplacerade begränsningsslingan visar var R50Li ska klippa. Gång på gång klipper den grästopparna med rakbladsvassa knivar; gräsklippet blir kvar i gräsmattan som ett naturligt gödningsmedel (mulchningsprincipen). Klipphöjden 2 till 5 cm kan lätt ställas in med ett vred. Med en vikt på åtta kilo klarar den robusta robotgräsklipparen lutningar på upp till 25 %. Det går oerhört snabbt och lätt att programmera den. Olika klipptider och klippdagar kan ställas in på den stora instrumentpanelen och skärmen. Det är lätt och intuitivt att följa menyn. När den är programmerad startar R50Li på egen hand vid inställda tider, till och med när det regnar. Det kraftfulla och lättskötta litiumjonbatteriet på 18 V/1,6 Ah säkerställer tillförlitlig och energibesparande drift. R50Li arbetar dessutom tyst och utan utsläpp. Mycket känsliga krocksensorer och begränsningsslingan hjälper R50Li att undvika hinder i trädgården. Lyft- och lutningssensorer och ett stort utrymme mellan kåpan och knivarna innebär extra säkerhet för människor och djur. Exempelvis stannar knivarna omedelbart när gräsklipparen lyfts upp så att skador förhindras. Robotgräsklipparen kan också när som helst stoppas med den stora, lättåtkomliga stoppknappen. R50Li är flexibel och passar därför väl för nästan alla sorters trädgårdar och även för biytor. Robotgräsklipparen levereras med laddstation, transformator, lågspänningskabel, begränsningsslinga, märlor, reservknivar, skarvkopplingar och kontaktdon.